Přeskočit na hlavní obsah

Vladan Včelka se vrací

Nenápadné šedivé maserati ghibli přijíždí do potemnělé historické ulice, kterou nevýrazně osvětluje jediná lampa kývajácí se ve větru. Z auta vystupuje pohledný, vysoký, atletický, štíhlý, charismatický, snědý, blonďatý, vitální, moudrý, usměvavý, s jiskrou v oku mulat se sněhobílými zuby (vše viz klinika plastické a estetické medicíny Měšťák Praha). Někde v dálce jdou slyšet první koledy. Sněhové vločky, jako přírodní diamanty se začínají snášet z pohádkových oblak k zemi. Muž zakašle (v tom kašli nejde nepoznat rytmus  Rolničky, rolničky...) a podívá se směrem k Vltavě, kde je cítit odér vltavských kaskád a vůně  borového dřeva). Muž zabouchá na nenápadné dveře ze slonoviny vykládané drahokamy a diamanty.  Otevře mu krásná, štíhlá, svalnatá, dobře stavěná, krémem natřená dívka (postavu má díky Kateřina Cajthamlová - jste to,  co jíte). Hned ve dveřích ho pohostí chlebem a solí (Zdeňek Pohlreich, Café Imperial) a pozve ho dovnitř. Když mu předává tajné dokumenty, upřeně se podívá do jeho smaragdových očí a jen tak mimochodem na plnou pusu pronese: "Jste ztratil mnoho  kil, mistře! Cvičíte?"
On se na ní podívá jen letmo (zatímco si čte tajné dokumenty) a polohlasně procedí mezi zuby: "Necvičím. To všechno salmonella...Když odchází, otočí se k dívce, obejme se (sám) a dojatě pevným hlasem pronese: "Nebojte, všechno dobře dopadne, už vím, jak vás všechny zachráním!!!"

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Keramika Maříž

Líbí se vám tento druh keramiky? Lidé ji buď obdivují anebo zatracují. Je to podbízivý kýč, nebo umělecké dílo? Nebo jen pěkný hrnek?

Gymnázium Arabská

Gymnázium Arabská,  DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ.

Peníze a životní štěstí

Dnes se mě můj syn zeptal, zda lidé, kteří mají hodně peněz, jsou také více šťastní. Samozřejmě, že ta jeho otázka nebyla přesně taková, jak jsem ji zde "upravil", ale hlavní pointa v ní je! Hned jsem mu to chtěl vysvětlovat, ale uvědomil jsem si, že: 1. nevím, jak bych to šestiletému klukovi vysvětlil 2. de facto, a to je horší, neznám na tuto otázku správnou odpověď !!!