Přeskočit na hlavní obsah

Otec rekonstruuje

Táta se rozhodl, že poté, co odešel do důchodu, provede poslední rekonstrukci bytového jádra. V posledních deseti letech je to třetí poslední rekonstrukce bytového jádra. Pravda je, že ty předešlé dvě rekonstrukce se moc nepovedly (po té první neustále zatékala voda ze sprchy za vanu, po druhé voda ze sprchy tekla úplně všude). Tato třetí poslední se zaměřila na koupelnu a záchod. Ta se provádí právě v tyto okamžiky, kdy píšu tenhle sloupek. Jenže firma, která rekonstrukci provádí, zlikvidovala v bytě na čtrnáct dní koupelnu i záchod. Táta se nikam stěhovat nechtěl, jenže kam chodit na záchod??? A tak, spolu s mým švagrem, vymysleli katastrofický plán B: švagr doveze ze stavební firmy před panelák mobilní kadibudku!!! Pro představu: kadibudka je hned vedle stavebního družstva, ústí dveří směřuje na okna stavebního družstva a zároveň na hlavní chodník, který odvádí celé sídliště k zastávce autobusu a zpět. Takže, když lidi jdou ránu na bus do práce, míjejí kadibudku, kde se právě otvírají dveře s mým otcem, zapínající si  poklopec. Tedy pokud jde na malou. Kadibudka je opatřena velmi robusním zámečkem (slovy mého otce: "to je proto, aby mi do mé kadibudky nechodili srát neznámí lidi ze sídliště a psi - ach ta dnešní generace!!!"). Nedávno mi sám otec popisoval, jak v pondělí utíkal v osm ráno na velkou. Břicho naznačovalo rychlý průběh akce, jenže jemná koordinace pohybů pravé ruky, kde rozespalý otec svíral klíč k zámečku ke kadibudce byla jaksi proti tomu, aby rychle táta tu budku otevřel. A pak tu byl ještě jeden faktor. Pracovníci a pracovnice bytového družstva, kteří už byli na mobilní záchod zvyklí (už tam týden trčel před družstvem), se jako jeden muž vyloupli v oknech družstva a upřeně pozorovali, jak se snaží můj otec dostat s klíčkem i průjmem  rychle do kadibudky (slovy otce:"to je jako pornoherec, akorát místo souložení před těma lidma kadíš, takže se nediv, že jsi nervózní, když to děláš před nimi poprvé...").  A tak, když dnes auto s jeřábem odvezlo mobilní záchod nové generace (byl tam i samostatný pisoár), posteskl si po telefonu můj táta: "Člověče, bude se mi po tom hajzlu stýskat. Tak nějak jsem si k němu udělal citový vztah..."

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Keramika Maříž

Líbí se vám tento druh keramiky? Lidé ji buď obdivují anebo zatracují. Je to podbízivý kýč, nebo umělecké dílo? Nebo jen pěkný hrnek?

Gymnázium Arabská

Gymnázium Arabská,  DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ.

Peníze a životní štěstí

Dnes se mě můj syn zeptal, zda lidé, kteří mají hodně peněz, jsou také více šťastní. Samozřejmě, že ta jeho otázka nebyla přesně taková, jak jsem ji zde "upravil", ale hlavní pointa v ní je! Hned jsem mu to chtěl vysvětlovat, ale uvědomil jsem si, že: 1. nevím, jak bych to šestiletému klukovi vysvětlil 2. de facto, a to je horší, neznám na tuto otázku správnou odpověď !!!