Přeskočit na hlavní obsah

Český-Pražský-intelektuálně navoněný lev

Český lev-vyčpělý rádoby svátek Českého filmu. Klišé v podobě předávání cen lékaři, hrající si na falešnou skromnost a leckdy nekomunikující ani s moderátorkou, ani s publikem. Lucie Výborná v designu přestárlé SUPERLESBY, která jaksi nepochopila, že není v rozhlase, kde na ni není vidět. Svátek NEDŮLEŽITOSTI, křečovitě se snažící sdělit svou DŮLEŽITOST! To bychom mohli udělat ještě Českou vařečku pro kuchaře, Čeký smeták pro uklízečky, Českou tabuli pro učitele. Proč těm filmařům někdo neřekne, že když není co ukazovat, tak ať si toho Lva předávají v Malostranské besedě, bez účasti veřejnoprávních kamer.
--------------------------------------------------------------
Myslím si, že Jiří Bartoška měl získat ocenění už dávno. Dnes se o něm moc nemluví, protože je nemocný; ta pražská šmíra se začne bouchat do prsou a vzpomínat, jaký s ním měli všichni vztah, až tady nebude. Kromě fantastických televizních rolí by se mělo říct, že je to především pan Jiří Bartoška, který "udělal" Karlovy Vary. A alespoň v náznaku mohli všichni ti slavní Lvi se o panu Bartoškovi zmínit. Nebyl lepší čas. A pak, bylo by možná dobré, aby všichni ti Hřebejci, Krobotové i Sokolové (když brečí, že furt musí hrát s těmi profláklými tvářemi, protože nikdo lepší tady není) mrkli na oblastní divadla: třeba pan David Viktora v Ostravě (aktuálně hrající ve Večeři) by si zasloužil filmovou roli. Ten strčí většinu ostatních rádoby extraligových herců do kapsy.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Keramika Maříž

Líbí se vám tento druh keramiky? Lidé ji buď obdivují anebo zatracují. Je to podbízivý kýč, nebo umělecké dílo? Nebo jen pěkný hrnek?

Peníze a životní štěstí

Dnes se mě můj syn zeptal, zda lidé, kteří mají hodně peněz, jsou také více šťastní. Samozřejmě, že ta jeho otázka nebyla přesně taková, jak jsem ji zde "upravil", ale hlavní pointa v ní je! Hned jsem mu to chtěl vysvětlovat, ale uvědomil jsem si, že: 1. nevím, jak bych to šestiletému klukovi vysvětlil 2. de facto, a to je horší, neznám na tuto otázku správnou odpověď !!!

Gymnázium Arabská

Gymnázium Arabská,  DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ.