Přeskočit na hlavní obsah

Dnešní problém mladých lidí: neoriginalita a nevkus!

S jakým "prohřeškem" se jako kantor i jako čtenář různých médií nejvíc u mladých lidí setkávám, je NEORIGINALITA A NEVKUS.
Uvedu na konkrétním příkladu: "originální zajímavé fotografie" v různých kalendářích se dnes nejčastěji prezentují jako fotografování nahých:
- studentů na maturitním tablu
- sportovců a sportovkyň na charitativním kalendáři
- hereček a herců na profilových fotografiích sloužících pro různé profesní účely oněch lidí

Když dva dělají totéž, není to totéž!!!
Když vyfotografuje Jan Saudek, Adolf Zika, či Tereza z Davle kalendář, či jiné portfolio "různě nahých" lidí a (nejen) médii jsou tyto fotografie označeny jako umělecká díla, neznamená to, že tato inspirace  pro rádoby umělecké a hlavně amatérské fotografy a fotografky dá originální a hlavně umělecký finální výsledek. Skoro vždy pak vidíme zprzněné, nevkusné a mnohdy nechutné fotografie, leckdy na hranicí s pornofotografií!!!
Pak se opravdu čistý, originální nápad  (většinou od) mladého autora  jaksi velmi výrazně odlišuje od všech těch ohyzdných, dekadentních a asexistických zmetků!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Keramika Maříž

Líbí se vám tento druh keramiky? Lidé ji buď obdivují anebo zatracují. Je to podbízivý kýč, nebo umělecké dílo? Nebo jen pěkný hrnek?

Gymnázium Arabská

Gymnázium Arabská,  DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ.

Peníze a životní štěstí

Dnes se mě můj syn zeptal, zda lidé, kteří mají hodně peněz, jsou také více šťastní. Samozřejmě, že ta jeho otázka nebyla přesně taková, jak jsem ji zde "upravil", ale hlavní pointa v ní je! Hned jsem mu to chtěl vysvětlovat, ale uvědomil jsem si, že: 1. nevím, jak bych to šestiletému klukovi vysvětlil 2. de facto, a to je horší, neznám na tuto otázku správnou odpověď !!!