Přeskočit na hlavní obsah

Mecenáš Jan Světlík

Miliardář a magnát Jan Světlík, aktuálně bojující o důležitou část svých Vítkovic měl vždy popularitu, jako svou sestru, která mu pomáhala; mezi jeden z jeho obrazů patří ZACHRÁNCE MORAVSKOSLEZSKÉHO REGIONU, INOVÁTOR A VIZIONÁŘ, který dal ostravskému panoramatu VYSOKÝCH PECÍ novou tvář, v podobě MULTIKULTURNÍHO PLYNOJEMU, BOLT "TOWERU" VĚŽI, či technicko-herním učebnám nejen pro děti (U6).

Americká pohádka, která kariéru řadového technika Jana Světlíka katapultovala až na jednoho z nejvlivnějších lidí v ČR, dnes dostává trhliny, kdy Světlík bojuje o jednu z nejdůležitějších částí svého holdingu Vítkovice Power Engineering, která má dluhy přesahující 2,3 miliardy korun.
A tak ne zcela vítězný boj, kdy se nedá Světlíkovi upřít ozdravení podniku - dnes není zdaleka jasné, jak to všechno nakonec dopadne.

Když jsem na jaře se svým FOTOKROUŽKEM ČERNOBÍLÝ SVĚT podnikl (dnes už legendární :-)) třídenní trip do Ostravy, kde kromě samotného fotografování nás celou dobu provázela neopakovatelná atmosféra, při odchodu z centra na OSTRAVSKÉ HLAVNÍ NÁDRAŽÍ, jsme potkali v parku ve městě (dřív byl park pohřebištěm) právě pana Jana Světlíka s rodinou. Byl to skromný a smutný výjev muže, snažící se v nedělním poledni myslet na svou rodinu (a být s ní!) a ne na existenční problémy "JEHO VÍTKOVIC", které bezesporu teď drtí nejen jeho image úspěšného FORBES byznysmena :-(

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Keramika Maříž

Líbí se vám tento druh keramiky? Lidé ji buď obdivují anebo zatracují. Je to podbízivý kýč, nebo umělecké dílo? Nebo jen pěkný hrnek?

Street photography

Až mobil mi "pomohl" k cestě k street fotce. Nosím ho kdekoliv a najednou se mi otevřela široká paleta "života na ulici". Nikdo se nepřetvařuje, nikoho nezajímám. Telefon v mých rukou nikoho neirituje - splývám s davem. I proto jdu do iphonu - lepší foťák třeba bude znamenat lepší fotky:-)

Gymnázium Arabská

Gymnázium Arabská,  DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ.