Přeskočit na hlavní obsah

Střet zájmů

Může psát šéfredaktor prestižních novin ve svém sloupku negativně pouze o straně, která je konkurenční stranou ANO, kdy předseda ANO je zároveň majitel oněch prestižních novin?

Může redaktorka prestižních novin v pravidelné příloze o vzdělávání se vyjadřovat (pozitivně či negativně ) v době přijímacích zkoušek jmenovitě o školách, kde v té samé době dělá přijímačky její vnuk? A pak o škole (pozitivně či negativně), kde se její vnuk dostal, psát?

Může učitelka na gymnáziu kritizovat jiné učitele na základě informací, které získá od svého dítěte, které studuje na té samé škole? Je vůbec přípustné, aby se studovalo dítě učitele na té samé škole?

Je střet zájmů - korupce, když vám dá babička studenta po maturitě patnáct tisíc za to, že student odmaturoval úspěšně z předmětu, který učíte? Můžete tyto peníze přijmout, nebo je automatické, že je odmítnete?

Co si o tom myslíte???

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Keramika Maříž

Líbí se vám tento druh keramiky? Lidé ji buď obdivují anebo zatracují. Je to podbízivý kýč, nebo umělecké dílo? Nebo jen pěkný hrnek?

Street photography

Až mobil mi "pomohl" k cestě k street fotce. Nosím ho kdekoliv a najednou se mi otevřela široká paleta "života na ulici". Nikdo se nepřetvařuje, nikoho nezajímám. Telefon v mých rukou nikoho neirituje - splývám s davem. I proto jdu do iphonu - lepší foťák třeba bude znamenat lepší fotky:-)

Gymnázium Arabská

Gymnázium Arabská,  DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ.