Přeskočit na hlavní obsah

Chalupa Vladana Včelky

V krásném prostředí Malé Hané se rozprostírá středisková vesnička Vladanovice u Včelíčka. Když vjíždíte do této malební vísky, nemůžete si nevšimnout hned u silnice slavné funkcionalistické stavby místní sportovní multifunkční haly, kterou postavil architekt Kaplický, na malém náměstíčku je kašna s čůrajícím chlapcem (tvrdí se, že předlohou chlapce byl maličký Vladánek) od sochaře Rodina (ten velký penis malého chlapce není žádné zesměšnění - to jen Rodin chtěl opravdu dodržet realistické proporce Vladánka Včelky). Kostel z třináctého století u kašny postavil slavný ital Vladivojnov Da Vladavinči. Na něm jsou hodiny Villipe Vlatek, které ukazují i menstruační cyklus všem ženám ve vesnici. Určitě však musíte navštívit slavnou hospodu na náměstí U VČELÍHO HNÍZDA; Dělají tam nepřekonatelné Vlaboráky s medem (včelím) a Pstruhy v těstíčku dle Mistra Vladana Včelky. A když si po obědě dáte Kafé Vladoué, zajděte se projít do blízkých borových lesů, kde možná potkáte legendárního trpaslíčka Vladičíčka Včeličíčka.
Ve Vladanovicích je prostě krásně!!!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Keramika Maříž

Líbí se vám tento druh keramiky? Lidé ji buď obdivují anebo zatracují. Je to podbízivý kýč, nebo umělecké dílo? Nebo jen pěkný hrnek?

Peníze a životní štěstí

Dnes se mě můj syn zeptal, zda lidé, kteří mají hodně peněz, jsou také více šťastní. Samozřejmě, že ta jeho otázka nebyla přesně taková, jak jsem ji zde "upravil", ale hlavní pointa v ní je! Hned jsem mu to chtěl vysvětlovat, ale uvědomil jsem si, že: 1. nevím, jak bych to šestiletému klukovi vysvětlil 2. de facto, a to je horší, neznám na tuto otázku správnou odpověď !!!

Gymnázium Arabská

Gymnázium Arabská,  DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ.