Přeskočit na hlavní obsah

Den Osobností na naší škole

Z hlášek pana docenta Jana Konvalinky, který u nás na škole měl přednášku na téma viry (Ebola, HIV, Chřipka...).

"Nejmenší výskyt HIV pozitivních lidí je na Vysočině. Pan prezident se tudíž na své chatě může cítit nadmíru bezpečně..."

"Velmi oceňuji, jak v poslední době jsou špičkoví politici erudovaní ve svých oborech. Například na Hradě máme zkušeného angličtináře..."

"Proč pan profesor Antonín Holý nezískal Nobelovu cenu, i když jeho lék zachránil a zachraňuje milióny lidí, co onemocněli virem HIV??? No, Nobelovku za medicínu nedostal, protože pan profesor nebyl lékař, za chemii ji nedotal, protože v chemii žádný nový princip či objev neudělal. Ale, když v Praze byli všichni izraelští laureáti NOBELOVY CENY, všichni se shodli, že by okamžitě vyměnili svou nobelovku za možnost objevení takového léku, jaký objevil pan profesor Holý a jeho tým. Léku, který zachraňuje životy a z nemoci AIDS udělal stejnou nemoc, jako je třeba těžká cukrovka, tedy když dodržujete léčbu a medikaci, tak v pětašedesáti umřete na úplně jinou nemoc."

Doc. Jan Konvalinka, mimo jiné prorektor pro vědu a výzkum UNIVERZITY KARLOVY

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Keramika Maříž

Líbí se vám tento druh keramiky? Lidé ji buď obdivují anebo zatracují. Je to podbízivý kýč, nebo umělecké dílo? Nebo jen pěkný hrnek?

Street photography

Až mobil mi "pomohl" k cestě k street fotce. Nosím ho kdekoliv a najednou se mi otevřela široká paleta "života na ulici". Nikdo se nepřetvařuje, nikoho nezajímám. Telefon v mých rukou nikoho neirituje - splývám s davem. I proto jdu do iphonu - lepší foťák třeba bude znamenat lepší fotky:-)

Gymnázium Arabská

Gymnázium Arabská,  DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ.