Přeskočit na hlavní obsah

Díky pane prezidente!!!

Díky panu prezidentu Zemanovi jsem hned najednou zjistil více věcí. Zjistil jsem, že se neustále musím vzdělávat a číst, neb je důležité argumentovat na jeho polopravdy, nepravdivé citáty a bonmoty, které kloužou jen populisticky na povrchu. Zjistil jsem, že musím lépe a hlouběji vniknout do učení Masaryka, Patočky, Kanta, Goetheho, Dostojevského, Tolstoje či Byrona, abych mohl lépe a dobře argumentovat proti "na první pohled" hlubokým myšlenkám a principům prezidenta naší republiky.
Pan prezident včera ukázal opět své mistroství: vedle super světových osobností vyznamená řádem  nejvyšším komunistu, populistu, nacionalistu a estébáka Fica, vedle vynikajících lidí se pejří na výsluní třeba slaboduchá Bílá, nobody Renč či teplákovka Sedláček. A pan prezident kárá a lustruje, hned několik hodin potom, co v Číně slíbil slovem nás všech, že budeme hájit všechny ty principy čínské diktatury a socialismu s lidskou tváří!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Keramika Maříž

Líbí se vám tento druh keramiky? Lidé ji buď obdivují anebo zatracují. Je to podbízivý kýč, nebo umělecké dílo? Nebo jen pěkný hrnek?

Peníze a životní štěstí

Dnes se mě můj syn zeptal, zda lidé, kteří mají hodně peněz, jsou také více šťastní. Samozřejmě, že ta jeho otázka nebyla přesně taková, jak jsem ji zde "upravil", ale hlavní pointa v ní je! Hned jsem mu to chtěl vysvětlovat, ale uvědomil jsem si, že: 1. nevím, jak bych to šestiletému klukovi vysvětlil 2. de facto, a to je horší, neznám na tuto otázku správnou odpověď !!!

Gymnázium Arabská

Gymnázium Arabská,  DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ.