Přeskočit na hlavní obsah

Berlín IFA 2014

Tak jsme včera po roce s Vladanem opět navštívili veletrh spotřební elektroniky IFA. Jeli jsme spolu už podruhé, tak si dovolím tvrdit, že Jadran s Vladanem jaksi už tradičně vyrážejí na veletrh. Člověk , když něco už dělá podruhé, je zkušený mazák. Tentokráte jsme vyrazili do Německa v Porsche Boxter (vypůjčeným od Vladanova bratra Peo-poa - je to Tibetský mnich), dokonce chvíli jsem si myslel, že na pumpách jsem to já, kdo je středem pozornosti. Záhy jsem však pochopil, že se všichni dívají na Porsche.
Nicméně, hned po zaparkování Porsche vedle veletržního paláce  si nás vytipovala jedna paní a nabídla nám lístky na výstavu se slevou a bez fronty. Bylo zajímavé, jak se Vladan z rozverného milionáře, proměnil na absolventa baťůžkáře, který si splnil sen - vyrazil na IFU - ta paní by nám snad dala ty lístky ZADARMO!!!



Jinak výstava super, oproti minulému roku daleko více lidí, jednoznačně úřadoval SAMSUNG (minimálně tři zajímavé výrobky a skvělé originální prezentace), trochu zklamáním byl pavilón SONY: strategie mobilního objektivu, jakkoli se zdála minulý rok jako zajímavá vize, úplně propadla (Vladan jeden objektiv má a nefotí s ním - neergonomické a příliš velké!!!), SONY opět založila svou prezentaci na přídavných "telefonních " objektivech a na full hd mini kameře, kterou si můžete dát třeba do pr....! V kombinaci s filozofií NÁVRAT K PŘÍRODĚ (bylo tam postavené provizorní tábořiště) to vše vypadal místy směšně a neuvěřitelně.
Dobrou prezentaci mělo LG (minulý rok trochu lepší). Zcela propadly firmy: PHILLIPS (minulý rok tam byl nejzajímavější koncept televize jakoby sklo opřené o zeď, tento rok se po této TV slehla zem) ,TOSHIBA a PANASONIC (nic nového pod sluncem).

5 věcí, které mě zaujaly (bez pořadí):


televize SAMSUNG , která se změní z rovné na zahnutou - skvělý obraz!!! U té Vladan, když ji viděl, brečel a bouchal hlavou do zdi, že si koupil  starý krám...

telefon SAMSUNG GALAXY NOTE 4 -  zajímavý phablet s dokonalým S Penem a vynikajícím displeyem (no na běžné telefonování trochu přerostlý)

telefon SAMSUNG GALAXY ALPHA - telefon, který má všechno, co doposud

iPhonu chybí: je větší (s Vladanem jsme se shodli, že má dokonalou velikost), skvěle se s ním pracuje, je designově krásný, vynikající využitelnost...

Chytré hodinky LG - nejhezčí, dokonalé hodinky od LG. Zatím jediné chytré
hodinky, které bych si dal na ruku !!!

Dětské hodinky LG KizON - přímý telefon na ruce vašich dětí, na vašem telefonu okamžitě vidíte, kde se vaše dítě nachází... a universální klávesnice pro stolní počítač tablet i telefon LOGITECH, kdy velmi pohodlně můžete používat všechny přístroje s jednou klávesnicí!!!

Jinak byl to opět skvělý zážitek, pro vizionáře a otevřené mozky velmi inspirující záležitost!!!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Keramika Maříž

Líbí se vám tento druh keramiky? Lidé ji buď obdivují anebo zatracují. Je to podbízivý kýč, nebo umělecké dílo? Nebo jen pěkný hrnek?

Gymnázium Arabská

Gymnázium Arabská,  DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ.

Peníze a životní štěstí

Dnes se mě můj syn zeptal, zda lidé, kteří mají hodně peněz, jsou také více šťastní. Samozřejmě, že ta jeho otázka nebyla přesně taková, jak jsem ji zde "upravil", ale hlavní pointa v ní je! Hned jsem mu to chtěl vysvětlovat, ale uvědomil jsem si, že: 1. nevím, jak bych to šestiletému klukovi vysvětlil 2. de facto, a to je horší, neznám na tuto otázku správnou odpověď !!!